Om oss

Blippo Studios startades hösten 2000 av Niklas Henriksson som en klubb för att “hedra” Niklas fågel Olle. Niklas skrev nämligen påhittade historier om Olle och de blev ganska populära. Senare bildades det aktiviteter i klubben som gjorde att man träffades och målade en massa serier. Man uppfann en egen valuta kallad ackre som hade tecknet § i början, men som blev tecknet ¤ i slutet.

Klubben fick fler och fler delar och fick en egen bank som hade hand om ackren och en egen domstol som delade upp tvister och bråk inom klubben. Det blev mer och mer byråkratiskt inom klubben och medlemsantalet var uppemot 30 när vi hade flest medlemmar.

Blippo Studios hette “Ollefonden” mellan 2000-2002 och “Olle Studios” mellan 2002-2004. 2004 fick Blippo Studios sitt nuvarande namn.

Våren 2004 började Blippo Studios producera ett litet antal filmer. Filmerna var jättedåliga och de tidiga filmerna hade inget ljud. 2005 började medlemmarna engagera sig mer i filminspelningarna och man gjorde en uppsjö nya filmer. Filmerna blev dessutom bättre än de tidiga och var faktiskt bra i de flesta fall. Men bildkvalitén var inte bra, man filmade med en webbkamera med en ganska hög upplösning, bilden var ryckig och ganska grynig. Dessutom hade man problemet med att det inte gick att spela in någon annanstans än i Niklas vardagsrum, eftersom sladden inte kunde vara längre än 8 meter från datorn.
I slutet av december 2008 köpte Niklas en nya kamera. Det är en riktigt kamera som sparar filmerna på ett minne som man kan koppla in i datorn. Nu hade man möjligheten att spela in överallt. Filmerna blev bättre. Blippo Studios lade ner all annan verksamhet och håller nu endast på med filminspelningar.

Idag har Blippo Studios producerat över 60 småfilmer och vi spelar in fortfarande. Vi är ingen organisation, förening eller företag. Vi är bara en samling kompisar som gör filmer på fritiden och bryr oss inte om att tjäna pengar på det.